maandag 21 februari 2022

Terugverdientijd warmtepomp

Terugverdientijd warmtepomp

Het blijft een veel gestelde vraag: "Hoe snel kan ik een investering in een warmtepomp terugverdienen?"

Met de huidige gasprijzen van gemiddeld € 2,- /m3 en de verhoogde subsidies op de investering in verduurzamingsmaatregelen (Investeringssubsidie duurzame energie, ISDE 2022) kan dat al binnen 3 jaar.

Als u op dit moment een gasverbruik heeft van bijvoorbeeld 2.000m3 per jaar, en u zou op dezelfde manier blijven stoken, maar dan met een all-electric warmtepomp (lucht-water), dan bespaart u al snel € 3.000,- per jaar, en bent u ook nog eens heel erg duurzaam bezig.

Het is toch zonde om dat te laten liggen. Wij helpen u graag bij de overstap naar all-electric.

 

zaterdag 03 juli 2021

Nederland van het gas af

Nederland van het gas af

In 2050 moeten alle huizen ‘van het gas af’ zijn. Niet allemaal tegelijk natuurlijk, maar stapsgewijs. In 2021 wijst elke gemeente in Nederland een wijk aan die als eerste zonder aardgas moet gaan wonen. Je zult dan elektrisch moeten verwarmen en koken. Wat daar allemaal bij komt kijken, legt Switch Elektro uit op deze site of in een vrijblijvend gesprek met één van onze adviseurs.

Informatie over wonen zonder gas
vrijdag 02 juli 2021

In 10 stappen naar een duurzame woning

In 10 stappen naar een  duurzame woning

De eerste stap is nadenken over isolatie en verwarming van je huis. Van het gas af kan namelijk pas als de isolatie en verwarming goed geregeld is. Vraag bij je gemeente naar de plannen voor warmtevoorziening in jouw buurt. Wil je graag hulp tijdens dit proces? De ervaren adviseurs van Switch Elektro denken met je mee.

Bekijk het stappenplan
donderdag 01 juli 2021

Zelf energie opwekken

Zelf energie opwekken

Gasloos wonen kost meer stroom. Door energiezuinige, duurzame installaties te plaatsen bespaar je dus geld. Daarnaast kan ieder huishouden tegenwoordig zijn eigen energie opwekken. Je kunt vaak subsidie krijgen op de aankoop van een duurzame installatie. Of overweeg om te gaan leasen. Switch Elektro helpt en adviseert je over de beste oplossing.

Meer tips over energie opwekking