zaterdag 03 juli 2021

Nederland van het gas af

Nederland van het gas af

Gasloos wonen
De belangrijkste stap in gasloos wonen is de overschakeling naar duurzaam elektrisch verwarmen. De warmtepomp is op dit moment de meest duurzame manier om je woning te verwarmen. De warmtepomp wekt warmte en energie op, maar verbruikt ook energie. Je kunt de warmtepomp dus het beste combineren met zonnepanelen.

Elektrisch verwarmen en koken
Als je elektrisch gaat verwarmen en koken, verbruik je meer stroom. Je eigen energie opwekken is in dat geval een slimme investering. Dat kan onder meer door het plaatsen van zonnepanelen. Tegenwoordig zijn er ook verschillende systemen die niet alleen je woning verwarmen, maar ook zorgen voor koeling in de zomer. Door slim te combineren, kun je verwarmen, koelen en ventileren op duurzame wijze.

Besparen op je energiekosten
Gasloos wonen is een flinke investering, maar uiteindelijk kun je flink besparen op je energiekosten. Je bespaart ook op je energiekosten door apparaten uit te schakelen die je op dat moment niet nodig hebt. Met bewegingssensoren en slimme meters wordt het nog makkelijker om energie te besparen. Met domotica kun je alle systemen in je woning of bedrijfspand slim koppelen. Zo leef je duurzaam en in alle comfort.

Wil je weten of jouw woning geschikt is voor gasloos wonen? Laat je voorlichten over alle mogelijkheden door Switch Elektro.