Laadpaal voor particulier of bedrijf

Switch Elektro adviseert je over de beste laadpaal of wallbox voor jouw auto('s) en we komen hem ook nog eens installeren. Makkelijker wordt het niet!

Laadpaal voor thuis of op kantoor

Bedrijven of kantoorpanden hebben vaak baat bij meerdere oplaadpunten in een laadpaal. Voor thuis zijn is een enkel oplaadpunt meestal voldoende. Er zijn verschillende types: snelladers, offline en online laadpalen, met een vaste of losse stekker, met een enkele of dubbele aansluiting.

Laadpalen zijn verkrijgbaar in staande of hangende modellen voor aan de muur (ook wel wallbox genoemd). Zo kun je, afhankelijk van jouw situatie, de laadpaal altijd netjes wegwerken.

Wat kost een laadpaal?

De kosten voor een privé laadpaal liggen tussen de 500 en 2500 euro. De prijs hangt af van de locatie, de installatiekosten en het type laadpaal.

Slimme laadpalen zijn duurder, maar hebben internet en daarmee meer mogelijkheden. Zij tonen de laadgeschiedenis en stroomkosten en bieden vaak de mogelijkheid om de paal op afstand te bedienen. Switch Elektro helpt je bij het maken van de juiste keuze.


Hoe werkt het opladen van een elektrische auto?

Niet iedere elektrische auto heeft dezelfde aansluiting. En niet alle aansluitingen zijn geschikt voor snelladen. U kunt uw elektrische auto beter niet via een gewoon stopcontact opladen. Een thuislaadpunt aangesloten op een aparte groep is sneller en veiliger. Switch Elektro weet precies wat er nodig is voor de installatie van een laadpaal.